De tijden en prijzen >>

Maandag

18.45 – 19.45 uur
20.00 – 21.00 uur

Locatie Gezondheidscentrum

Woensdagochtend

09.00 – 10.00 uur

Locatie D’n Hoender

Woensdag

19.00 – 20.00 uur
20.15 – 21.15 uur

Locatie Gezondheidscentrum

Donderdag

19.45 – 20.45 uur

Locatie Fysio Beneden-Leeuwen

 
Voor 15 lessen is de bijdrage 135 euro. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de lessen. Een proefles is ook mogelijk. Deze kost  €10,00. Wil je een keer inhalen? Dat kan in overleg, tijdens dezelfde periode! Bel of app: 06 44 83 29 00. 

Yoga

Bewust bewegen en ademen

Met yoga leer je een adempauze te nemen. Je maakt daarbij diep contact met je lichaam en je adem. Dan gaan de gedachten en emoties minder op de voorgrond treden en komt het voelen in de plaats. Je gedachten worden stiller, het gevoel spreekt luider. Yoga wordt ook wel de weg naar binnen genoemd; van het drukke “doen” naar het “zijn’’ gaan. Zonder jezelf een doel te stellen en zonder te presteren. Daarbij word je je bewuster van ruimte en harmonie in jezelf. Je komt op een innerlijke verbinding die jouw eigen kleur en jouw eigen weg heeft. Yoga is een van de manieren om bewuster in het leven te gaan staan.

De ene kant van yoga is dat in de les bepaalde lichamelijke oefeningen gedaan worden. Dit zijn de asana's.  Ze spreken je kracht en souplesse aan. Je gebruikt daarbij ook spieren waarvan je niet wist dat je ze had. Dit gaat zonder prestatie of competitie. Het belangrijkste is dat je de oefeningen met volle aandacht doet en dat je voelt wat er zich afspeelt. Je ervaart en bepaalt daarbij zelf wat de grenzen zijn.

Daarbij zijn de ademoefeningen en pranayama's belangrijk. Adem is van levensbelang; de adem geeft je levensenergie (prana), lichamelijke gezondheid en geestelijke verstilling. De adem zegt ook veel over je gevoel. Er zijn uitdrukkingen als: het benauwt me, de adem stokt in mijn keel, dat is adembenemend of een verademing.  Met yoga word je je bewust van de manier waarop je ademt en de betekenis van de adem voor je lichaam en geest. Met yoga leer je rustig en optimaal te ademen. En dat kan een groot effect op je totale gezondheid hebben.

Yoga is voor heel veel mensen mogelijk.
Het belangrijkst is dat je oefent met je blik op jouw mogelijkheden,
dat je je grenzen respecteert en dat je plezier hebt in yoga.
Je leert zonder prestaties te oefenen. Er zijn geen beginners en geen gevorderden.
Je komt dan ook helemaal voor en tot jezelf.
Wees welkom!

Ontspanning

yoga leert je te ontspannen

In de lessen leer je ook hoe je je kunt ontspannen. Alle oefeningen worden vanuit zoveel mogelijk ontspanning gedaan. De duidelijkste ontspanningsoefening is echter aan het einde van de les; de eindontspanning in shavasana. In die oefening komen alle zintuigen tot rust. Dat is een moment waar bijna iedereen naar uitkijkt.

Yoga is een spirituele weg. Er kunnen vragen naar voren komen als je aan het oefenen bent, omdat yoga werkt op lichaam en geest. De vraag "wie ben ik?" is een vraag waar het uiteindelijk op neer komt. Met de oefeningen en de filosofie werk je naar een persoonlijk antwoord. Yoga is niet altijd gemakkelijk, vooral niet als iets je dwars zit of als je niet veel energie hebt, een crisis ervaart of ziek bent. Geduldig, met liefde en discipline oefenen brengt dan openingen en verbetering.

Ervaringen

Yoga Christa
"Mijn motto was altijd: Yoga? Pfft... da's niks voor mij... maar juist daarom is het wél iets voor mij!! (Christa)
Yoga Meike
“Yoga en meditatie geven mij rust en tijd voor mij alleen. Ik kom tot verbazingwekkende ontdekkingen over mezelf. De lessen zijn veilig en ik voel me beter na de oefeningen, er gebeurt iets, is het niet direct dan wel daarna, het werkt door." (Meike)
Yoga Carin
"Ik merk dat het niet belangrijk is of alles lukt. Haha, maar goed ook want dat is zeker niet het geval :)! Maar juist dat leert me steeds meer over de relatie tussen mijn lichaam en mijn geest. (Carin)
Mantra
Aum asatoma sat gamaya
Tamaso ma, jyotir gamaya,
Mrityorma, amritam gamaya
Aum shanti shanti shantihi

 

Leid me van onwetendheid naar kennis
Leid me van duisternis naar licht
Leid me van de dood naar onsterfelijkheid
Aum vrede, vrede, vrede
yoga-lotusbloemen-adempauze
de-adempauze

Astrid Eijgenberger

Email: eijgenberger@live

Telefoon 06-44832900