Skip to main content

Maandag

avond

19.00 – 20.00 uur

20.15-21.15 uur

Woensdag

ochtend

9.00 – 10.00 uur

Woensdag

avond

19.00 – 20.00 uur
20.15 – 21.15 uur

Donderdag

avond

18.45 – 19.45 uur
20.00-21.00 uur

Voor 15 lessen in de zaal is de prijs 165 euro.
Wil je daarnaast ook online meedoen, dan is dit gratis tot 10 lessen. 
Wil je een maand online onbeperkt meedoen, dan is een abonnement 38 euro. Je hebt dan tot 16 lessen toegang (maandag en woensdags). Alleen af en toe online meedoen is mogelijk en kost per les 11 euro.

PROEF: wil je op proef meedoen, dan kun je een proefpakket nemen van drie lessen voor 25 euro of een losse les voor 11 euro volgen.

Yoga in Maas en Waal

Hatha Yoga

Yoga leert je een adempauze te nemen en dan te luisteren naar je lichaam en je innerlijke beleving. Als je ruimte geeft aan voelen en afstemmen, dan ontdek je in jezelf iets anders. Soms chaos, drukte, vaker een gevoel onder een gevoel en een innerlijk weten. En als dat aandacht heeft gekregen…ja wat? kijk en ervaar zelf maar. Yoga wordt ook de weg naar binnen genoemd, want je gaat van het drukke “doen” naar het “zijn’’. En die weg is moedig volgens mij.

Asana’s

In de hatha-yoga  worden lichamelijke oefeningen gedaan, waarbij je je verbindt met de adem. Dit zijn de asana’s, die je kracht en souplesse aanspreken. Daarbij beweeg je geconcentreerd en blijf je voelen wat er gebeurt, hoe de adem ruimte maakt en hoe je beweegt of staat. Er is geen doel tot prestatie, er is geen “ik moet het goed doen”. Ik geef in mijn les geen persoonlijke correctie, zodat jouw innerlijke ervaring er helemaal kan zijn. Je voelt je grenzen en vertrouwt op je eigen gevoel en innerlijke kompas. Dit artikel in Trouw licht het verder toe in het deel over Saswitha Yoga.

Pranayama

In de les zijn, behalve de asana’s, ademoefeningen en pranayama’s belangrijk. De adem geeft je levensenergie (prana), lichamelijke gezondheid en geestelijke verstilling. De adem vertelt je alles over je gevoels – en denkwereld. Er zijn uitdrukkingen als: het benauwt me, de adem stokt in mijn keel, dat is adembenemend of een verademing. Met yoga word je je bewust van de manier waarop je ademt en de betekenis van de adem voor je lichaam en geest, een rustige ademen heeft grote invloed op je energie, je gedachten en welzijn. En dat heeft vanzelfsprekend effect op je hele gezondheid, ruimte en innerlijke harmonie.

Yoga is voor heel veel mensen mogelijk.
Het belangrijkst is dat je oefent met je blik op jouw mogelijkheden,
dat je je grenzen respecteert en dat je plezier hebt in yoga.
Je leert zonder prestaties te oefenen. Er zijn geen beginners en geen gevorderden.
Je komt dan ook helemaal voor en tot jezelf.

Ontspanning

fysiek en emotioneel ontspannen

Met yoga leer je hoe je je kunt ontspannen. Alle oefeningen worden vanuit zoveel mogelijk ontspanning gedaan. Aan het einde van de les is er een langere ontspanning in shavasana. In die oefening trekken alle zintuigen zich terug. Het lichaam revitaliseert en de asana’s werken door in diepere energetische lagen.

Spiritualiteit

Yoga is een spirituele weg, die je bewust maakt van je leven. “Wie ben ik ten diepste en wat is het leven?” zijn vragen waar het op neerkomt. Met de oefeningen en de filosofie kom je eerst tot een persoonlijk ervaren van stress naar ontspanning, van ziekte naar gezondheid, van verlangen naar tevredenheid. Mijn ervaring is dat yoga niet altijd gemakkelijk is, vooral niet als iets je dwars zit of als je niet veel energie hebt, een crisis ervaart of ziek bent. Geduldig, met liefde en discipline blijven oefenen brengt openingen, inzichten en verandering.  Je wordt je bewust van een groter geheel waar je deel van bent en leert er kracht uit te halen en op je innerlijke wijsheid te vertrouwen.

Ervaringen

Yoga Christa
“Mijn motto was altijd: Yoga? Pfft… da’s niks voor mij… maar juist daarom is het wél iets voor mij!! (Christa)
Yoga Meike
“Yoga en meditatie geven mij rust en tijd voor mij alleen. Ik kom tot verbazingwekkende ontdekkingen over mezelf. De lessen zijn veilig en ik voel me beter na de oefeningen, er gebeurt iets, is het niet direct dan wel daarna, het werkt door.” (Meike)
Yoga Carin
“Ik merk dat het niet belangrijk is of alles lukt. Haha, maar goed ook want dat is zeker niet het geval :)! Maar juist dat leert me steeds meer over de relatie tussen mijn lichaam en mijn geest. (Carin)