Skip to main content

Maandag

ochtend

09.30 -10.30

Maandag

avond

19.00 – 20.00 uur

20.15 – 21.15 uur

Woensdag

ochtend

9.00 – 10.00 uur

Woensdag

avond

19.00 – 20.00 uur
20.15 – 21.15 uur

Donderdag

avond

18.45 – 19.45 uur
20.00 – 21.00 uur

Tarieven per 1-1–2024
Voor 15 lessen in de zaal is de prijs 180 euro (incl. 9% btw).
Wil je daarnaast ook extra online meedoen, dan heb je 10 gratis lessen. 
Wil je een maand online meedoen, dan is een abonnement 40 euro (incl. 21% btw). Je hebt dan tot 16 lessen toegang (maandagavond en woensdagavond).
Incidenteel online meedoen is mogelijk en dan is de bijdrage per les 12 euro (incl. 21% btw).

PROEFLESSEN: wil je op proef meedoen, dan kun je een proefpakket nemen van drie lessen voor 30 euro (incl. 9% btw)  of een losse proefles voor 12 euro volgen (incl. 9% btw).

Yoga in Maas en Waal

Hatha Yoga

Yoga leert je een adempauze te nemen, in jezelf te keren en te luisteren naar je lichaam en je innerlijke beleving. Als je ruimte geeft aan voelen, ontdek je vaak meer over jezelf. Soms chaos, drukte, veel gedachten, een gevoel onder een gevoel en een innerlijk weten. En als dat aandacht heeft gekregen…ja wat? Ervaar zelf maar. Yoga wordt ook de weg naar binnen genoemd, want je gaat van het drukke “doen” naar het “zijn’’. En die weg is moedig volgens mij.

Asana’s

In de hatha-yoga staan lichamelijke oefeningen centraal, waarbij je je verbindt met de adem. Deze asana’s spreken je kracht en souplesse aan. Daarbij beweeg je geconcentreerd en voel je wat er gebeur en hoe de adem daarbij is. Yoga is zonder prestatie oefenen, er is geen “ik moet het goed doen”. In mijn lessen wordt je niet persoonlijk gecorrigeerd, zodat jouw innerlijke ervaring er helemaal kan zijn. Je voelt je grenzen en vertrouwt op je eigen gevoel. Dit artikel in Trouw licht dat verder toe in het deel over Saswitha Yoga.

Pranayama

In de les zijn ademoefeningen en pranayama’s belangrijk. De adem geeft je levensenergie (prana), lichamelijke gezondheid en verstilling. De adem vertelt je alles over je gevoels – en denkwereld. Er zijn uitdrukkingen als: het benauwt me, de adem stokt in mijn keel, dat is adembenemend of een verademing. Met yoga word je je bewust van de manier waarop je ademt en de betekenis van de adem voor je lichaam en geest, een rustige adem heeft grote invloed op je energie, je gedachten en welzijn. En dat heeft vanzelfsprekend effect op je hele gezondheid, ruimte en innerlijke harmonie.

Yoga is voor heel veel mensen mogelijk.
Het belangrijkst is dat je oefent met je blik op jouw mogelijkheden,
dat je je grenzen respecteert en dat je plezier hebt in yoga.
Je leert zonder prestaties te oefenen. Er zijn geen beginners en geen gevorderden.
Je komt dan ook helemaal voor en tot jezelf.

Ontspanning

fysiek en emotioneel ontspannen

Yoga leert je te ontspannen. Alle oefeningen worden vanuit zoveel mogelijk ontspanning gedaan en aan het einde van de les is er een langere ontspanning in shavasana. In die oefening trekken alle zintuigen zich terug. Het lichaam revitaliseert en de oefeningen werken door in diepere energetische lagen.

Spiritualiteit

Yoga is een spirituele weg, die je bewust maakt van je leven. “Wie ben ik ten diepste en wat is het leven?” zijn vragen waar het op neerkomt. Met de oefeningen kom je  tot een persoonlijk ervaren van stress naar ontspanning, van ziekte naar gezondheid, van verlangen naar tevredenheid. Mijn ervaring is dat yoga niet altijd gemakkelijk is, vooral niet als iets je dwars zit of als je niet veel energie hebt, een crisis ervaart of ziek bent. Geduld, met liefde en discipline blijven oefenen brengt openingen, inzichten en verandering.  Je wordt je bewust van een groter geheel waar je deel van bent en leert er kracht uit te halen en op je innerlijke wijsheid te vertrouwen.

Ervaringen

Yoga Christa
“Mijn motto was altijd: Yoga? Pfft… da’s niks voor mij… maar juist daarom is het wél iets voor mij!! (Christa)
Yoga Meike
“Yoga en meditatie geven mij rust en tijd voor mij alleen. Ik kom tot verbazingwekkende ontdekkingen over mezelf. De lessen zijn veilig en ik voel me beter na de oefeningen, er gebeurt iets, is het niet direct dan wel daarna, het werkt door.” (Meike)
Yoga Carin
“Ik merk dat het niet belangrijk is of alles lukt. Haha, maar goed ook want dat is zeker niet het geval :)! Maar juist dat leert me steeds meer over de relatie tussen mijn lichaam en mijn geest. (Carin)